Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- مذاکره ایران با ترکیه برای ثبت جهانی مثنوی، شاکی درجه یک اسپانسر‌ها هستیم، اما مضطریم، هزینه ویزای ایران و عراق حذف شد، ۲۱ میلیون نفر از موزه‌های کشور بازدید کردند و ... گزیده‌ای از اخبار درج شده در بسته فرهنگی امروز است.

به گزارش خبرنگار گروه فضای مجازی خبرگزاری میزان، مذاکره ایران با ترکیه برای ثبت جهانی مثنوی، شاکی درجه یک اسپانسر‌ها هستیم، اما مضطریم، هزینه ویزای ایران و عراق حذف شد، ۲۱ میلیون نفر از موزه‌های کشور بازدید کردند و .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

.. گزیده‌ای از اخبار درج شده در بسته فرهنگی امروز است که در ادامه می‌خوانید:

• مذاکره ایران با ترکیه برای ثبت جهانی مثنوی
رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی از مذاکره با کشور ترکیه برای ثبت مثنوی مولانا در کمیته حافظه جهانی یونسکو خبر داد. به گزارش تسنیم، اشرف بروجردی ادامه داد: زمانی که پرونده ثبت مثنوی تکمیل شد، ترکیه پیشنهاد داد که همه آثار مولانا ثبت شود. در حال حاضر ما با ترکیه در حال مذاکره هستیم تا مثنوی به صورت مستقل ثبت جهانی شود؛ چرا که این قابلیت را دارد و سایر مجموعه‌های مولانا به طور جداگانه نیز ثبت شود. قرار است نشستی بین دو کشور در این زمینه برگزار شود و مذاکراتی در این زمینه صورت گیرد.


• شاکی درجه یک اسپانسر‌ها هستیم، اما مضطریم
داوودمیرباقری، معاون سیما با اشاره به اینکه تا وقتی منابع مالی سازمان صداوسیما به واسطه ارزش‌افزوده‌ها تأمین می‌شود گرفتار برخی از اسپانسر‌ها هستم، تأکید کرد: متاسفانه مداخله برخی اسپانسر‌ها باعث می‌شود به کار ما لطمه بخورد، ما به صورت جدی در حال مقاومت هستیم.

• هزینه ویزای ایران و عراق حذف شد
معاون رئیس جمهوری و رئیس سازمان میراث فرهنگی درباره ویزای ایران و عراق گفت: مسافران باید ویزا بگیرند؛ اما هزینه دریافت ویزا حذف شد. به گزارش ایرنا، علی اصغر مونسان با اشاره به سفر رئیس جمهوری به عراق افزود: مسئولان عراقی تمایلی به برداشتن ویزا بین دو کشور نداشتند، اما مقرر شد هزینه ویزا از ابتدای سال آینده حذف شود.

• ۲۱ میلیون نفر از موزه‌های کشور بازدید کردند
مدیر کل موزه‌های سازمان میراث فرهنگی از وجود ۶۶۰ موزه در سراسر کشور خبر داد و گفت: سال گذشته حدود ۲۱ میلیون نفر از موزه‌ها بازدید کردند که پیش بینی می‌کنیم امسال ۱۰ درصد رشد داشته باشد. محمد رضا کارگر با اعلام اینکه تمام موزه‌های کشور متعلق به سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری نیست، گفت: حدود ۳۳۰ موزه کشور متعلق به دیگر سازمان‌ها و نهاد‌ها از جمله بنیاد مستضعفان، شهرداری هاست.

• قرآن، کانون تقویت دیپلماسی عمومی و فرهنگی کشور‌های مسلمان
سید عباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به اهمیت و تاثیر دیپلماسی‌های فرهنگی و عمومی، تاکید کرد: کشور‌های اسلامی باید با کانون قراردادن قرآن، زمینه‌های تقویت دیپلماسی‌های عمومی و فرهنگی و نزدیکی مردم مسلمان را فراهم کنند.

• خبر فوری به رادیو پیام اضافه شد
شهرام ملازاده، مدیر رادیو آوا از اجرای خوانندگان از اضافه شدن بخش جدیدی با عنوان خبر فوری به رادیو پیام در ایام نوروز خبر داد و گفت: رادیو پیام ۲۵ سال است که در حال پخش است و برنامه پخش می‌کند و با توجه به دستور ریاست سازمان صدا و سیما قرار شده است که در تلویزیون شبکه خبر و در رادیو شبکه پیام با عنوان شبکه مرجع در امر اطلاع رسانی بین مردم شناخته شود و بنا به هر رویدادی که اتفاق می‌افتد، مخاطبان اخبار را از این دو شبکه دنبال کنند.

• جشنواره تئاتر بانو برگزیدگان خود را شناخت
نخستین جشنواره تئاتر بانو که هجدهم و بیستم اسفندماه در تالار مولوی برگزار شده بود، برندگان خود را شناخت. شهرام ابراهیمی، لیلی رشیدی، آبتین گلکار، آزاده گنجه و اسماعیل نجار داور‌های نخستین دوره این جشنواره روز گذشته در مراسمی برندگان این رویداد فرهنگی را معرفی کردند. در بخش تالیف نمایشنامه جایزه اول به گلزار رضوی برای نگارش نمایشنامه «حجرالجنون» اهدا شد. جایزه دوم و سوم نیز به ترتیب به سعید محسنی برای «استشهادی برای سیمین دختر سیما» و نیاز اسماعیل‌پور برای «بهشت مفقود» اهدا شد. در بخش ترجمه نمایشنامه جایزه نخست بنا بر آرای دوران به کسی اطلاق نشد؛ اما جایزه دوم و سوم به ترتیب به سیده فاطمه احمدی برای «پانزده دقیقه» و ماندانا مجیدی برای «میریام» اهدا شد. در بخش فیلم تئاتر نیز فهیم خسروی فارسانی را برای فیلم «زن-گاو» شایسته مقام نخست دانستند و عنوان دوم به ریحانه السادات ناجی برای «دست‌های سرطانی» اهدا شد. در این بخش هیچ اثری جایزه سوم را دریافت نکرد.

• ثبت‌نام جاماندگان عتبات نوروزی آغاز شد
سرپرست اداره کل عتبات سازمان حج و زیارت از فراهم شدن ظرفیت فوق‌العاده عتبات نوروزی برای متقاضیانی که در پیش ثبت‌نام عتبات نوروزی شرکت نکرده بودند خبرداد. به گزارش فارس، مرتضی آقایی درباره آخرین برنامه‌ریزی‌ها برای عتبات نوروزی توضیح داد: طبق وعده‌ای که سازمان حج و زیارت داده بود، امکان ثبت‌نام و تشرف برای متقاضیانی که در پیش ثبت‌نام عتبات نوروزی شرکت نکرده بودند، فراهم شده است.

• تدارک ۸۰ شبکه استانی برای نوروز ۹۸
معاون امور استان‌های سازمان صدا و سیما اعلام کرد که شبکه‌های استانی با هزار و ۸۵۰ ساعت ویژه برنامه رادیویی و هزار و۴۰۰ ساعت برنامه تلویزیونی به استقبال نوروز ۹۸ می‌روند. به گزارش ایسکانیوز، علی دارابی معاون امور استان‌های رسانه ملی برنامه‌های ۸۰ شبکه رادیویی و تلویزیونی استانی برای ایام نوروز را تشریح کرد. او با اشاره به پخش ۲۴ ساعته و فعالیت گسترده صدا و سیمای مراکز استانی رسانه ملی گفت: مجموعه این معاونت و شبکه‌های استانی، تدارک گسترده‌ای برای نوروز ۹۸ دیده‌اند که شامل تولید و تأمین برنامه‌های گوناگون رادیویی و تلویزیونی است.

 

• رامبد جوان امشب مهمان سروش صحت می‌شود
همزمان با نزدیک شدن به پایان فصل سوم برنامه «کتاب‌باز»، رامبد جوان امشب مهمان سروش صحت می‌شود.

• ۲۳ اسفند؛ آخرین فرصت برای ثبت‌نام ناشران داخلی نمایشگاه کتاب
مدیر کمیته ناشران داخلی سی و دومین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران از تمدید یک روزه ثبت‌نام ناشران داخلی خبر داد. به گزارش مهر، سید رفیع احمد جواهری با اشاره به تمدید یک روزه ثبت‌نام ناشران داخلی گفت: به منظور تسهیل در ثبت نام ناشرانی که به هر دلیلی ثبت نام ناقص کرده‌اند و یا موفق به ثبت نام نشده‌اند، روز پنجشنبه (۲۳/۱۲/۹۷) آخرین فرصت برای ثبت‌نام جهت حضور در نمایشگاه کتاب تهران است.

• کتابی درباره شهید لشگر ۲۷ رسول ا... منتشر می‌شود
نویسنده «آخرین باری که زود رسید» گفت: «محبوب حبیب» که کتابی درباره یکی از شهدای لشگر ۲۷ رسول ا... به شمار می‌رود، در دست چاپ قرار گرفته است. به گزارش میزان، لیلا خجسته افزود: کتابی درباره یکی از شهدای لشگر ۲۷ رسول ا... نوشته‌ام که با عنوان «محبوب حبیب» از سوی انتشارات ۲۷ بعثت چاپ می‌شود.

 

انتهای پیام/
خبرگزاری میزان: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای منتشر می‌شود.

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: بسته فرهنگی مثنوی معنوی میراث فرهنگی رامبد جوان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۰۸۵۸۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نقش جاده ابریشم ترکیه در معادلات خاورمیانه/ اردوغان پروژه آمریکا را دور زد؟

به گزارش خبرآنلاین، پایگاه خبری "وستیکاوکازا" روسیه در تحلیلی نوشت: در حالی که جو بایدن به چگونگی کاهش تنش ها در نوار غزه فکر می کرد و ایران در حال بررسی راه هایی برای پاسخ به تلافی جویانه اسرائیل بود، رئیس جمهور ترکیه درگیر سیاست خارجی سازنده تری بود. او در این حین به عراق سفر کرد و با نخست وزیر این کشور یعنی محمد شیاع السودانی دیدار و گفتگو کرد.

سفر رجب طیب اردوغان به بغداد، یک سفر تاریخی بود. رهبر ترکیه برای اولین بار در ۱۳ سال گذشته پا به خاک عراق گذاشت. گفتگوها با السودانی، نخست‌وزیر و عبداللطیف رشید، رئیس جمهور عراق، با هدف تقویت همکاری بین عراق و ترکیه در مسائل سیاسی، اقتصاد و امنیت انجام شد.

اردوغان با رفتن به عراق قصد داشت دو مشکل خاص را حل کند. اولین مورد مبارزه با حزب کارگران کردستان (پ.ک.ک) بود. رئیس جمهور ترکیه در بغداد تصریح کرد که کشورش حضور کانون تروریسم در مرزهای خود را، چه در سوریه و چه در عراق، تحمل نخواهد کرد. وی با ابراز امیدواری از مشارکت بغداد در مبارزه با (پ.ک.ک) گفت: عراق باید از همه اشکال تروریسم پاک شود.

اردوغان برای نشان دادن عزم خود دستور بمباران گسترده مواضع (پ.ک.ک) در شمال عراق را صادر کرد. روزنامه حریت نوشت که به زودی نیروهای مسلح ترکیه عملیات زمینی جامع علیه شبه نظامیان را انجام خواهند داد. همچنین، ترکیه و عراق قصد دارند یک مرکز عملیاتی برای مبارزه با شبه نظامیان در عمق ۳۰ تا ۴۰ کیلومتری مرز ترکیه و عراق ایجاد کنند. تمایل دولت عراق برای همکاری با ترکیه با توجه به اینکه بغداد در گذشته اغلب آنکارا را به نقض تمامیت ارضی عراق متهم کرده است، گامی بزرگ در این مسیر است.

هر دو کشور باید مشکل (پ.ک.ک) را حل کنند تا کار دوم و مهم‌تر ضورت پذیرد. در واقع، پیگیری پروژه «راه توسعه»، کریدور حمل و نقلی که استان‌های شرقی ترکیه را از طریق خاک عراق به خلیج فارس متصل می‌کند که همین مساله، دلیل اصلی سفر اردوغان به بغداد شد.

اردوغان و السودانی تفاهم‌نامه همکاری میان عراق، ترکی ، قطر و امارات را امضا کردند. این پروژه شامل ۱۲۰۰ کیلومتر راه آهن و بزرگراه است. هزینه آن ۱۷ میلیارد دلار تخمین زده شده است. پس از اجرای این کریدور، سالانه تا ۴ میلیارد دلار سود به دست می‌آید و بیش از ۱۰۰ هزار شغل را فراهم می‌کند. مشارکت امارات و قطر بسیار مهم است زیرا عراق و ترکیه نیاز به جذب سرمایه گذاری خارجی دارند. این امکان وجود دارد که سرمایه گذاران چینی در مرحله اجرا به این پروژه بپیوندند. قطر در حال حاضر متحد ترکیه است و دخالت امارات به لطف عادی سازی روابط با ترکیه در سفرهای متقابل رهبران دو کشور به آنکارا و ابوظبی امکان پذیر شده است.

جالب اینجاست که تا همین اواخر یک پروژه بزرگ دیگر به نام IMEC (کریدور اقتصادی هند-خاورمیانه-اروپا ) وجود داشت. این پروژه قرار بود هند را از طریق خاک کشورهای عربی خلیج فارس و اردن به اسرائیل متصل کند. آمریکا نیز حمایت خود را از این طرح اعلام کرد. با این حال، به دلیل آغاز جنگ در غزه، روابط اسرائیل ـ آمریکا با کشورهای عربی به شدت تضعیف شده است. چشم انداز به رسمیت شناختن اسرائیل توسط عربستان سعودی مبهم است و اردن و امارات تماس‌های خود با تل آویو را معلق کرده‌اند. علاوه بر این، به دلیل حملات انصارااله یمن، ایمنی ناوبری در اقیانوس هند مختل شده است. به نوعی می‌توان گفت که جاده ابریشم ترکیه در حال تبدیل شدن به یک جایگزین برای پروژه آمریکایی ـ هندی است.

اجرای راه توسعه نه تنها به سرمایه گذاری‌های چند میلیارد دلاری بلکه به ثبات در عراق نیز نیاز خواهد داشت. دولت بغداد می‌داند که مقابله با تهدید (پ.ک.ک) به تنهایی غیرممکن است اما در عین حال عملیات ارتش ترکیه در عراق با محکومیت بغداد و دیگر کشورهای عربی مواجه بود. در پیش بینی سود اقتصادی بزرگ مورد نیاز ترکیه و عراق که هنوز از مداخله آمریکا و تسلط سازمان‌های تروریستی در امان نیست، دو کشور در نهایت تلاش‌های خود را برای از بین بردن ساختارهای تجزیه‌طلبانه که توسط (پ.ک.ک) نمایندگی می‌شود، هماهنگ خواهند کرد.

۳۱۱۳۱۱

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1901539

دیگر خبرها

  • بمباران شمال عراق از سوی ترکیه
  • نوجوان دشتستانی مدال طلای مسابقات جهانی اختراعات ترکیه را کسب کرد
  • مجمع جهانی گفت‌وگوی فرهنگ‌ها فرصتی برای بیان مواضع ایران به نخبگان
  • نقش جاده ابریشم ترکیه در معادلات خاورمیانه/ اردوغان پروژه آمریکا را دور زد؟
  • بودجه فرهنگی ایران نصف شاخص بین‌المللی است
  • شرایط اخذ ویزای دبی برای کودکان
  • باید ۲۵ درصد به پایه بودجه فرهنگی اضافه شود
  • بودجه فرهنگی ایران نصف شاخص بین‌المللی است / موازی‌کاری فرهنگی داریم!
  • مذاکره با برزیل برای برگزاری دیدار تدارکاتی با فوتسال ایران
  • ترکیه: ۱۵ تروریست در شمال عراق از پای درآمدند